Att äga eremitkräftor

Borta över helgen?

2014-05-13 23:02 #0 av: Teateranka

Hej!

Funderar på att skaffa eremitkräftor, har haft det för många år sedan när jag var liten och skulle vilja prova igen. (Har dock förstått efter vad jag läst här på sidan att vi inte skötte om dem på rätt sätt och fick alldeles för lite information från djuraffären om hur vi skulle ta hand om dem =(. )

Men för att allt ska bli rätt den här gången har jag en fråga för att avgöra om jag är en lämplig kräftägare.

Hur länge klarar sig kräftorna ensamma?
Om man har en luftfuktare så det inte blir för torrt, fyller på med färskt vatten och ny mat klarar de sig då över helgen om man inte är hemma?

Jag är nämligen borta på helgen då och då, gör det mig till en olämplig kräftägare? 

Tacksam för svar

Mvh

Åsa

Anmäl
2014-05-14 17:31 #1 av: MoaL

Hej och välkommen hit!
Djuraffärer ger fortfarande för lite eller/och felaktig information om eremitkräftor, men förhoppningsvis ändrar det sig till det bättre med tiden. Glad

Om du kan se till att de har lämplig fuktighet och värme, samt mat och vatten över helgen, så är det inga problem att lämna dem ensamma. Tummen upp Se bara till att välja mat som inte börjar mögla på en gång (vilket är typiskt många frukter). Och glöm inte bort att eremitsäkra locket så att de inte kan klättra ut. ^^

Att lämna dem någon helg då och då gör dig alltså inte till en olämplig eremitkräftägare. Glad

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2014-05-14 19:38 #2 av: Teateranka

Hej!

Va bra, tack för svaret =)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.