Nytillskott

Skaffat tre eremiter!

2014-08-07 19:17 #0 av: Mushiumi

Har varit sugen på att skaffa eremitkräftor sedan i våras så nu kunde jag till slut inte låta bli. Jag beställde förra veckan och hämtade upp dem igårLipar

Det blev en stor C. perlatus och två lite mindre C. brevimanus. Egentligen ångrar jag att jag inte köpte ännu en perlatus eftersom min har så olik personlighet i gämförelse med brevimanusarna... Han känns lite ensam på något sätt. Men och andra sidan har jag inte riktigt plats för fler just nu.

Brevimanusarna heter Honung och Curry. Jag ska försöka få lite foton på dem snart. Tyvärr har en ett fult målat skal, så jag hoppas verkligen att hen byter till ett annatSnopen

Precis efter att jag hade hämtat dem tog vi en sväng om mina morföräldrar. De bor vid en liten ödslig strand som jag kan tänka mig liknar eremiternas naturliga habitat väldigt mycket. Jag satte ner perlatusen där och från att ha verkat lite nedstämd och slö blev han genast piggare och vandrade omkring lite vid vattnet (där det var knappt en halv cm djupt). Det var riktigt fuktigt och varmt och han såg så otroligt nöjd ut! Och han passade in så väl att man hade kunnat tro att han levde där naturligt Glad Lite jobbigt kändes det faktist att behöva ta honom därifrån sedan.

Namnförslag på perlatusen godtags gärna Skrattar

Anmäl
2014-08-08 17:43 #1 av: Mushiumi

Tråkiga nyheter... Perlatusen dog efter bara en dag LedsenHan varken åt eller drack under den korta tiden han var här, så det var kanske p.g.a. för mycket stress. 

Vila i frid.Blomma

Anmäl
2014-08-09 07:57 #2 av: inthegame

#2 Jag beklagar:( Vila i frid!
Grattis till dina Brevimanus med väldigt gulliga namn! Jag har ju också två brevimanus;) Vi ser fram emot bilder!

Anmäl
2014-08-09 17:36 #3 av: Sleggyman

Ajdå tråkigt :(

Anmäl
2014-08-10 11:31 #4 av: MoaL

Grattis till eremiterna, och jättetråkigt med perlatusen. Ledsen Vila i frid, liten. Blomma

Får hoppas på bättre lycka med dina två brevimanus istället. Tummen upp

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.