Allmänt

Söker samarbete med uppfödare

2015-05-22 20:14 #0 av: Alwyn

Att djur i fångenskap ofta far illa på grund av bristande kunskaper hos ägaren är tyvärr mycket vanligt. Det gäller så väl husdjur som djur i industrin och på djurparker. Jag planerar att starta en verksamhet i Knivsta 2016 med olika djurslag, där mycket fokus kommer att ligga på djurvälfärd.

Målet är att minska djurs lidande genom att sprida kunskap om olika arter till besökare. Fantastiska miljöer kommer att skapas där besökare får information om djuren samtidigt som de får komma dem nära och förhoppningsvis bli inspirerade av hur man kan forma en bra miljö för dem. Många tamdjur köps på annons eller i djuraffär och det är långt ifrån alla som får tillräckligt med information om hur de ska ta hand om sin nya kompis. Min erfarenhet säger att uppfödare ofta sitter på stor kunskap om sina djur, ibland kan de till och med mer om artens behov än många veterinärer. Jag vill  komma i kontakt med duktiga uppfödare av olika djurslag som är intresserade av att samarbeta. Är du uppfödare och vill bidra till att bra kunskap sprids till allmänheten? Tveka då inte att kontakta mig så berättar jag mer om hur ett samarbete skulle kunna se ut. Bor du i närliggande län (Uppsala/Stockholm) är det väldigt bra!

Vänliga hälsningar Sophia

Anmäl
2016-04-04 15:27 #1 av: Martin markgren yngman

Jag föder upp leopard gecko och skäggagamer och funderar på att försöka föda upp eremitkräftor om det nu är möjligt i fångenskap men först måste jag skälv lära mig så mycket som möjligt om dem... Men jag bor i Skellefteå så det blir nog lite långt för dem små djuren.. Jag ska fundera på det.

Anmäl
2016-04-04 17:19 #2 av: Alwyn

Hej! Reptiler kommer jag inte att inrikta verksamheten på. Där kommer jag att vidarebefordra folk till Herpers Choise. Men intressant projekt du har framför dig med Eremitkräftorna! Mer kunskap om dessa djur behöver absolut spridas. Lyckas du får du gärna höra av dig i framtiden.

Anmäl
2016-05-29 01:07 #3 av: Grodan

Uppfödning av e-kräftor låter verkligen som en utmaning...

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-05-29 08:46 #4 av: Alwyn

#3 ja verkligen! Jag har aldrig hört talas om någon som lyckats...har ni?

Anmäl
2016-05-29 12:24 #5 av: Grodan

Som jag förstått det är det nästintill omöjligt att föda upp dem i fångenskap. I a f tills för några år sedan, innan man visste exakt hur man skulle hålla och mata dem. Idag kanske vi har överlistat dem lite? Men det krävs nog oerhörda resurser för att få "yngel" att utvecklas... (vad jag läst hittills... dock var det faktiskt ett par år sedan jag läste något om ägg o yngel...)

Kanske är det lättare med saltvattenkräftor?

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2016-05-29 12:38 #6 av: Alwyn

Ja det skulle vara trevligt om vi lyckas klura ut hur man gör. Jag själv känner inte att jag vill stödja inplockning av vilda djur för fångenskap men skulle gärna vilja ha eremiter i framtiden.

Anmäl
2016-05-29 12:39 #7 av: Grodan

#6 Håller med

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.