Boende och inredning

Hur ska det se ut?

2015-07-15 19:06 #0 av: Whippet

Hej

Hur ska det se ut i ett eremit akvarium/terrarium? Vilket bottenmaterial ska det vara? Lägg gärna upp bilder på era kräftors boenden. Glad 

I'm out Vilar huvudet i handen

Anmäl
2015-07-15 20:18 #1 av: MoaL

Jag är på semester i Stockholm just nu, så jag kan inte posta någon bild, men bottensubstratet bör gärna vara en sand- och mullblandning som är minst 15 cm djup. :)

Inredning bör vara sådant de kan klättra på, gömma sig i/under, och så vidare. Cholla, kokosnöthus, kokosfibernät, korkbark, mangroverötter, etc. :)

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2015-07-15 20:19 #2 av: Whippet

#1 Hur ofta ska man städa där?

I'm out Vilar huvudet i handen

Anmäl
2015-07-15 20:30 #3 av: MoaL

Det beror på vad du menar med "städa". Jag har inte bytt sand till mina eremiter sedan jag startade det crabitatet, och det var flera år sedan. Man ska hålla på så lite som möjligt med dem och deras hem, så så länge de inte råkar tömma ut hela saltvattenskålen i substratet eller dylikt, så behöver man inte göra så värst mycket annat än det regelbundna med att plocka bort gammal mat och byte av vatten. Använd ögon och näsa för att avgöra om något måste göras därinne. :)

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.