Att äga eremitkräftor

Välja ras!

2015-09-21 14:25 #0 av: Annahåkansson

Hej,

Jag funderar på att skaffa eremitkräftor. Har läst en del på nätet men blir inte riktigt klok på vilken ras som är bäst. Jag har en del tillbehör redan då jag har akvariefiskar idag. (som jag inte ska behålla) det är på 50L. Har barn kan nämnas. =) Någon som har ett bra tips. Djuraffären jag pratat med som säljer dom i närheten har c. violascens, c. rugosus och c. perlatus att välja mellan.

Mvh/Anna 

Anmäl
2015-09-22 18:43 #1 av: nini13

Hej Anna!
Ifall du skulle bestämma dig för att skaffa violas och om du bor inte allt för långt ifrån Stockholm så finns det eventuellt möjligheten att ta över våra 3 fina eremiter.
Familjerådet har inte diskuterat klart än...😉
Men om så säljer vi dem tillsammans med allt de behöver:
terrarium, växter, kokoshus, mat- och vattenskålar, extraskal...

Anmäl
2015-09-24 19:35 #2 av: cHorse

Hej!

#0 Jag skulle välja rugosus eller violascens. De flesta perlatus dör när man haft dem i ca 5 år av okänd anledning, och dem är lite svårare att hålla.
Jag har 3 rugosus hemma som ömsat och trivs, men har ingen erfarenhet av violascens så jag kan inte jämföra de arterna.

#1 Om inte Anna har möjlighet/är intresserad av dina kräftor så kanske jag är det, om ni ska sälja dem! Det är bara att skicka iväg ett meddelande i så fall :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.