Beteende/Hälsa/Sjukdom

Eremitkräftan är borta!

2015-10-17 21:01 #0 av: linle321

Hej, jag måste ha akut hjälp då jag är så fundersam. En av mina eremitkräftor har legat nedgrävd i månader...så ikväll började jag leta efter den i sanden...till slut hittade jag skalet -tomt? Var kan eremitkräftan vara? Har den ruttnat? Blivit uppäten av de andra? Tacksam för svar :)

Anmäl
2015-10-20 11:13 #1 av: cHorse

Hej!

Hur länge hade du haft kräftan? Hade den ömsat någon gång hos dig?

Min gissning är att det var en ny kräfta (?) som dog p.g.a stress eller skador från resan till djuraffären. Det händer ofta med nya kräftor, och det finns tyvärr inget man kan göra åt det.
Den har förmodligen grävt ner sig, dött och blivit uppäten av bakterierna som finns i sanden/ruttnat. Det finns ju även en risk att den blivit attackerad av en annan kräfta, men det brukar inte hända om man har rätt förhållanden och ger bra, proteinrikt foder. 

Anmäl
2015-10-20 16:11 #2 av: MoaL

Jag tror som #1 att den förmodligen har dött och förmultnat, men du borde ha hittat åtminstone klor/ben under, inuti eller intill skalet om den dog i skalet. Det tar tid innan de delarna, framförallt klorna, förmultnar/löses upp. Är du säker på att den inte är i något annat skal?

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2015-10-21 09:20 #3 av: biancaanka

Jag har nyligen varit med om samma sak! En av mina kräftor var med nedgrävd i månader... Sen när jag hade storstädning och skulle byta sanden så kunde jag inte hitta den och inte ett minsta spår efter den heller... Mycket skumt! Men de två andra mår toppenbra i alla fall!

Anmäl
2016-02-06 23:29 #4 av: linle321

Oj, förlåt...såg det här först nu? jag trodde att jag skulle få ett mail om någon svarade? Tack för svar iaf, den hittades...slö...har låtit den vara sen dess, men ska ta mig en titt imorgon igen...gräva runt lite, och kolla så ingen ligger död och nergrävd :/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.