Att äga eremitkräftor

Nybörjare!

2017-12-19 22:30 #0 av: Shimzy

Min son har fått eremiter 3 st Coenobita sp. Vi har dem i ett plastterarium med wn ir värmelampa hängandes ovanför så det är ca 25+- grader i terrariet.
Är detta en ok lösning eller behövs det värmemattor etc?
Bottenlagret består av sand och torv 50/50 blandat så som leverantören rekomenderade och vi har sprayat fuktigt, och sprayar flera gånger per dag men har inte köpt någon hydrometer än.
2 vattenskålar söt å salt. Å sen en skål till maten. Eremitpellets, kalk varje dag å sen fyller vi på med kokos, crabsticks, avokado mm. Är bästa sättet att få i dem kalk att ha de strött över maten?
Låter detta bra? Missar vi något viktigt?

Tacksam för all hjälp å tips ❤

Anmäl
2018-01-28 18:17 #1 av: MoaL

Hej!
Värmelampa funkar utmärkt, det behövs ingen värmematta i sådana fall. Har ni en hygrometer så att ni har koll på luftfuktigheten? Glad

Hur djupt bottensubstrat har ni? Ni kommer att behöva byta ut plastterrariet till ett större akvarium sen, då det såvitt jag vet inte finns några i plast som är tillräckligt stora  för eremitkräftor i längden.

Risken finns att de får i sig för mycket kalk om man strör det över maten, men ni kan ha det i en egen skål eller strö ostron-/musselskalskross på bottensubstratet. Ni kan även lägga in sepiaskal som de kan äta ifrån om de känner för det. 

Nu var det ett tag sen ni skrev, så hur har det gått med era små? Glad

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.