Allmänt

Kan eremiter gå i ide

2019-10-10 22:31 #0 av: Vilma widberg

Min eremitkräfta ömsade i juli (båda två samtidigt) men tyvärr dog den ena vet ej varför. Sedan i Slutet av August grävde den ner sig igen och har inte kommit upp en jag har skaffat en ny kompis men när den ena redan var nedgräven. Kan eremiter gräva ner sig och sedan dö? Eller är den och ömsar igen. Det är inte häller någon liten kräfta skalöppningen då hans skal är 2,5 cm

Anmäl
2019-10-16 18:33 #1 av: MoaL

De kan dö nedgrävda, ja, men de kan även gräva ned sig och stanna nedgrävda i flera månader "bara för att". :) Är du säker på att den ömsade i juli? Att de gräver ned sig betyder inte nödvändigtvis att de ömsar, då grävande är ett naturligt beteende för dem. Oftast när man precis fått hem dem gräver de ned sig bara för att stressa av, inte för att ömsa. :)

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl
2019-10-16 19:50 #2 av: Vilma widberg

Det var ingen fara han kom upp igen han hade bara går typ i ide för förra gongen bör han ferg helt när han kom upp så då ömsa han

Anmäl
2019-10-16 21:28 #3 av: MoaL

#2 Eremitkräftor går inte i ide. Den hade förmodligen bara grävt ned sig och grävt runt under substratet, det är helt normalt. :)

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.