Om Eremitkräftor iFokus

Varmt välkommen till Eremitkräftor iFokus!

Detta är en sajt för dig som har, vill eller ska skaffa, eller helt enkelt bara vill lära dig mer om eremitkräftor. Den är till för alla oavsett ålder, och du behöver absolut inte kunna något om eremitkräftor för att vara här.

Jag bad om att få starta den här ifokus-sajten eftersom jag av egen erfarenhet vet att den svenska informationen dessvärre är väldigt bristfällig och felskriven.
Eremitkräftor har tyvärr ett oförtjänt rykte om att vara tråkiga och inaktiva, som de har fått av den orsaken att de handhas inkorrekt på grund av felaktiga skötselråd. De ses också som ett billigt och lättsamt djur som man gärna kan ge till sina barn. Detta är naturligtvis inte sant, och med denna sajt vill jag höja kunskapen och respekten för detta oerhört fascinerande och komplicerade djur. Dessutom vill jag underlätta för de nyblivna ägare som precis har införskaffat ett par, och likaså för de ägare som gång på gång försöker hålla eremitkräftor och blir besvikna över att de går bort så tidigt, trots att alla skötselråd säger att de kan bli över sjuttio år.

Jag som är sajtvärd heter Moa och är född -89. Jag håller för närvarande fem olika arter av landlevande eremitkräftor fördelade på tre olika akvarium. Sedan jag började med eremiter har jag uppehållit mig mycket på olika amerikanska forum och hemsidor om eremitkräftor, eftersom jag mycket snart insåg att jag inte fann någon duglig information på svenska. Jag hoppas nu att vi tillsammans kan ändra på det. Glad

Här kommer vi att prata om de olika arterna och deras individuella behov och utseenden, deras boende, hälsa, lämpligaste foder, vätska, fortplantning, med mycket, mycket mer. :)

Jag hoppas att vi alla kan hålla god ton på forumet och följa sajtens regler, och att sajten och dess artiklar och inlägg kommer att bli uppskattade av er medlemmar. Om ni har frågor, förslag eller vad som helst så är det bara att skriva till mig. :)

Med vänliga hälsningar,

Moa, Sajtvärd

 

Värd

Avatar för MoaL

Medarbetare