Annons:
Etiketterartiklar04-foder-vatten
Läst 2637 ggr
MoaL
2018-04-15, 02:05

Vatten

Vanligt kranvatten är skadligt för eremitkräftor, och den här artikeln förklarar varför och hur du ska göra för att eliminera de giftiga ämnena.

Klor, kloramin och metaller

Det många inte vet är att vårt vanliga kranvatten faktiskt är skadligt för våra eremitkräftor. De flesta vet säkert att det inte går att använda obehandlat kranvatten till tropiska fiskar, och samma sak gäller eremitkräftor. Allt i vattnet som är skadligt för tropiska fiskar är också skadligt för våra eremiter. 
Det som är skadligt i kranvattnet är bland annat ämnen som klor, kloramin, tungmetaller och ammonium. Detta innebär att vattnet måste vara behandlat så att det inte innehåller några av dessa skadliga ämnen.

Sötvatten

Köp ett vattenberedningsmedel som eliminerar klor, kloramin, tungmetaller och ammonium och tillsätt cirka två droppar per 3 liter kranvatten. Seachem Prime är det mest rekommenderade vattenberedningsmedlet att användas till eremitkräftor, men det finns fler säkert fler fungerande medel på marknaden.

Saltvatten

Här gör du precis som ovan, men innan du häller ned vattnet i eremitkräftornas saltvattenskål blandar du det behandlade sötvattnet med salt avsett för saltvattenakvarium. Rör om och låt saltet upplösas helt innan du häller upp det till dina eremitkräftor. Rekommenderade salt är till exempel Instant Ocean, Oceanic och Tetra Marine Sea Salt.

Om vattnet är stillastående bör du byta vatten varje/varannan dag. Om du har en luftpump med en syresten i vattenskålarna kan du byta cirka en gång i veckan.

Mvh,
Moa
Sajtvärd på Eremitkräftor och Snäckor

A single 100 mL bottle will treat 1000 US gallons of tap water. Be very careful when purchasing water conditioners. If your municipality includes chloramines in the water supplies, a standard sodium thiosulfate dechlorinator is not enough.
  • Redigerat 2021-06-04, 15:33 av Niklas
Annons:
Upp till toppen
Annons: