Annons:
Etiketternybörjarfrågorvampyr
Läst 61 ggr
Niklas
9/1/21, 10:23 AM

Vampyrkräftor

Den här texten är skriven av MoaL och skrevs ursprungligen som svar på en medlemsfråga. Länk till den diskussionen finns i slutet.


Vampyrkrabbor ska ha både en landdel med möjlighet att gräva ned sig, samt en vattendel som de använder för att dricka från och ömsa i. Det är alltså viktigt att vattenkvalitén är god, och vattnet bör behandlas som akvarievatten då även krabbor är känsliga för klor, kloramin, tungmetaller, osv. Landdelen bör vara större än vattendelen, då de är mer på land än i Vatten. De ska ha hög luftfuktighet på åtminstone 75%, så det är viktigt att ha en hygrometer och ett terrarium/akvarium som inte är för välventilerat.

20x20x20 cm är för litet, de behöver mer yta att röra sig på, och man rymmer knappt något i form av inredning. Om du har ett större terrarium/akvarium så skulle det kunna funka. :)

De kan matas med insekter, maskar, larver, gammarusräkor, grönsaker, frukt, osv. De är allätare som äter lite allt möjligt och behöver ha en varierad kost. :)

De kan börja bråka, särskilt om de hålls för trångt. Men under goda förhållanden kan man gott hålla en grupp tillsammans utan problem.

De vill ha gott om gömställen: rötter, levande växter, korkbitar och korkrör, mossa, och ett väldränerat bottensubstrat som går att gräva i, då de gräver små hålor som de gömmer sig i.

Vampyrkrabbor går att köpa i djuraffärer, men just nu har grossisten (Imazo) inga inne. Det kan dock finnas andra säljare som har, och ibland kan man hitta från privatpersoner som vill omplacera sina krabbor eller till och med har fått småttingar.

Det finns flera olika arter som kallas vampyrkrabbor, men den som vanligast kallas just vampyrkrabba är Geosesarma dennerle. Men det finns många olika Geosesarma-arter. :)


Ursprungsdiskussionen:

» Jag behöver lite info om krabbor | Eremitkräftor iFokus


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Detta är en sajt för alla som är intresserade av eremitkräftor och andra slags kräftdjur. Välkommen hit! Eremitkräfta, Eremitkräftor, Eremitkrabba, Eremitkrabbor, Eremit, Kräfta, kräftor, krabba, krabbor, Räka, Räkor, Zoea, Coenobita, clypeatus, compressus, rugosus, brevimanus, perlatus, purpureus, violascens, cavipes, variabilis, landlevande, hermit, crab, Akvarium, Terrarium, Crabitat, Snäckskal, Skal, Turbo, Elliptisk, Rund, Oval, Birgus, latro, Luftfuktighet, Anatomi, Foder, Vatten, Sjukdomar, Ohyra, Ömsa, Ömsning, Målade, Husdjur, Kräftdjur, Skötselråd, Mull, Kokosmull, Sand, Kalk, Kalcium, Sesarma, bidens, salt, havsvatten, hav, saltvatten, vatten, vattenberedningsmedel, klor, kloramin,
  • Redigerat 9/1/21, 11:42 AM av Niklas
Annons:
Upp till toppen
Annons: